Τελικός - ποίημα στο AHEPA CUP 2018 Beach volleyball tournament στη Ναύπακτο

Με ένα τελικό-ποίημα ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Volley “AHEPA CUP 2018”, την Κυριακή 22 Ιουλίου στη Ναύπακτο, αφού το ενδιαφέρον των θεατών για την τελική έκβαση του αγώνα ήταν αμείωτο μέχρι και τον τελευταίο πόντο. Οι Δουραμάνη-Δασκαλόπουλος από την Πάτρα αντιμετώπισαν το ζευγάρι Πάικου-Χαλεπάκης από την Αθήνα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι-διαφήμιση για το άθλημα, το οποίο έληξε 2-0 σετ υπέρ των πρώτων. Το παιχνίδι ωστόσο είναι σαν να παίχτηκε στο tie break αφού το δεύτερο σετ έληξε στο 36-34 (!), με το πρώτο σετ να είναι και αυτό “γεμάτο” (21-18), ενώ όλοι οι αγώνες της τελικής φάσης ήταν αμφίρροποι παρ’όλο τον ισχυρό άνεμο που δυσκόλευε τις προσπάθειες των αθλητών.

 

Από το τουρνουά δεν έλειψαν τα αστέρια από το χώρο του beach volley αλλά και της show biz. Στο αθλητικό κομμάτι ο ΘανάσηςΠανούσοςήταν το μεγάλο όνομα καθώς πρόκειται για πανελλήνιο πρωταθλητή beach volley, διεθνή στο παρελθόν με την εθνική βόλλεϊ και νυν ομοσπονδιακό προπονητή. Ως υπεύθυνος προπονητής του “Αtticabeach volley club στην Αθήνα στήριξε τη διοργάνωση όχι μόνο με την αγωνιστική συμμετοχή του με τη Δήμητρα Γιαννοπούλου αλλά και με δώρα για τους πρωταθλητές. Επιπλέον από το εν λόγω beach volley club της Αθήνας προήλθαν συμμετοχές στο τουρνουά όπως των φιναλίστ Πάικου-Χαλεπάκης.

  

Τη διοργάνωση λάμπρυνε με την παρουσία του η αγωνιστική συμμετοχή της Άντζελα Ευριπίδη γνωστού μοντέλου και σταρ Ελλάς, ωστόσο με το ζευγάρι της Γιάννη Λυσανδρόπουλο στάθηκαν άτυχοι αφού ένας μυϊκός τραυματισμός δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν στο τουρνουά. 

Η επιτυχημένη διοργάνωση από τo τμήμα Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto1571” ήταν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με συνδιοργανωτές την AHEPA Ελλάδος, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Ναυπακτίας και τον αθλητικό σύλλογο “Ομόνοια” Ναυπάκτου. Το AHEPA CUP ξεκίνησε την Παρασκευή 20 Ιουλίου με τη νοκ – αουτ προκριματική φάση, ώστε από τις 19 ομάδες να προκύψουν οι 12 καλύτερες του τελικού ταμπλό.Το Σάββατο “έπεσαν” στην άμμο και οι πιο έμπειρες ομάδες, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ποιότητα των παιχνιδιών. Να σημειωθεί ότι ο τελικός αγώνας μεταδόθηκε σε live streaming μετάδοση διαδικτυακά στη σελίδα Ahepacup lepanto στο facebook, ενώ και φέτος έχει τύχει δημοσιότητας από την μητρική AHEPA στις ΗΠΑ αλλά και από ΜΜΕ της ομογένειας όπως ο Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης (The National Herald). 

Οι απονομές ξεκίνησαν με τη βράβευση εκ μέρους του Δήμου Ναυπακτίας του κ. Νίκου Μακρή, ενός εμβληματικού ανθρώπου του ελληνικού βόλλευ με καταγωγή από την Πάτρα, για την πολύχρονη προσφορά του στο χώρο της πετοσφαίρισης.  

Στις απονομές του AHEPA CUP 2018 συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος AHEPA Ελλάδος (District 25) κ. Βαρσάμης Κων/νος, o πρώην κυβερνήτης AHEPA στην Περιφέρεια New Jersey-Delaware USA (District 6, Chapter 95), κ. Ταραμπίκος Γιάννης, ο αντιπρόεδρος τμήματος AHEPA στο Whitestone New York (District 5, Chapter 495) κ. Σαμαρτζής Αντώνης , ο αντιπεριφερειάρχης ενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδος κ. Μπαλαμπάνης Νίκος, οι αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας κ. Σύψας Γιάννης και Σιαμαντάς Γιώργος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ναυπακτίας κ. Σαλαμούρας Ιωάννης καθώς και ο πρωην ομοσπονδιακός προπονητής και συνεργάτης εργτης ΕΟΠΕ κ. Αγγελόπουλος Άρης. 

Μεγάλος χορηγός του AHEPA CUP 2018 ήταν η Embryolab: Πρόκειται για μια πρότυπη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη με κορυφαίουςγιατρούς, εμβρυολόγους, και επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων με εξειδίκευση, εμπειρία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και εξοπλισμό στην αιχμή της τεχνολογίας όπως ορίζουν τα διεθνή πρότυπα. 

Αργυροί χορηγοί ήταν το Παπαδοπούλειον” -οίκος φιλοξενίας ηλικιωμένων με έδρα την Καλαμάτα και η εταιρεία TerraMedi”που με έδρα τη Νέα Υόρκη, προωθεί ελληνικά προϊόντα λαδιού στις ΗΠΑ. 

Χορηγοί ήταν οι: “AVANCE Rent a Car”, “Go Nafpaktia” και “Ιωάννου Δημήτρης Sound & Video”. 

Ευχαριστίες αξίζουν στο τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού και τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Ράπτη για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων, αλλά και στους διαιτητές κ. Μπακλέση Κώστα, Λιναρδάτος Ανδρέα και Σπυρόπουλο Λουκά για την άριστη διαιτησία. Συγχαρητήρια αξίζουν στον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου κ. Φράγκο Αντώνη και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Κοτσανά Ανδρέα για την ετοιμασία του χώρου. 

Τέλος ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες αξίζουν στον κ. Λυσανδρόπουλο Γιάννη για την πολύτιμη συμβολή του στην επιτυχία της διοργάνωσης. 

Η AHEPA ανανέωσε το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2019. 

Και του χρόνου “AHEPA CUP 2019” στη Ναύπακτο! 

 

En

What a fantastic final game for AHEPACUP2018 Beach Volleyball tournament 

 

The “AHEPA CUP 2018” Beach Volleyball tournament held with success in Nafpaktos Greece (20-22 July), with a fantastic final game between teams from Patras and Athens. Overall nineteen mixed-doubles teams (38 athletes) participated the event from all over Greece, with competitive games for the entire weekend. 

Loyal to its appointment with sports and youth, the Nafpaktos chapter “AHEPA – Lepanto 1571 (HJ-18) organized the Beach Volley Tournament under the auspices of the Hellenic Ministry of sports and co-organizers the municipality of Nafpaktos, the Western Greece District and the “Omonoia Nafpaktou” sports club. The event was supported by AHEPAHellas (District 25) and was promoted by Media in Greece and abroad (i.e. The National Herald). 

The awarding ceremony was made by the AHEPA Hellas vice President Mr. Kostas Varsamis (district 25), PDG Mr. Tarambikos Giannis (District 6 Chapter 95 Delaware), Vice President Mr. Samartzis Antonis (District 5 Chapter 495, Whitestone NY) and various local municipality and region officers. 

Thanks to major sponsor “Embryolab” – Fertility Clinic located in Thessaloniki, for helping to make the tournament a success. 

The local chapter “AHEPA Lepanto-1571” (District 25, HJ-18) has renewed its sports appointment for summer 2019. 

Don’t miss it! 

Facebook link: 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1992134481117076&set=a.1992134411117083.1073741838.100009616290001&type=3&theater 

 

traditionally under:

LOGO_GGA copy
Scroll to Top